Anlegget

TOPPEN AV SIDEN – Anlegget

Klikk på kulepunktene under og hopp direkte til omtalen.

Historikk

Sameiet Quinta Polaris ble planlagt og bygget i regi av Bodø boligbyggelag (BBL), med daværende leder, Ole Salomonsen, som drivkraft. Planleggingen startet i 1999 og ferdigstillingen skjedde i 2003. Bygningene holder «norsk standard» med god isolasjon, varmekabler i gulv og mulighet for fyring i lukket ovn.

For å kjøpe leilighet i dette prosjektet, måtte en være medlem i BBL. Når tilbudet om kjøp ble kjent, meldte mange seg inn i BBL for å komme i posisjon til å kjøpe.

Leilighetene selges nå (etter førstegangskjøp) på det frie markedet og hvem som helst kan kjøpe. I dag er det ikke lenger bare nordmenn som er eiere. Leilighetene er populære og det går relativt lang tid mellom salgene.

Om QP

Quinta Polaris er et portugisisk sameie som består av 43 eierseksjoner i fire rekker, A, B, C og D. Området har i tillegg et felleshus med resepsjon og kafeteria, svømmebasseng, tennisbane, fotballbane og bocciabane. Grøntareal og beplantning stelles av gartner. Området er inngjerdet og avlåst. Hovedporten åpnes med en trådløs nøkkel-brikke. I tillegg til hovedporten finnes det tre porter for person-passasje. En i tilslutning til hovedporten, en i motsatt ende, øverst i anlegget rett nord for hovedporten, og en på østsiden (ved Aurora pub). Alle portene for person-passasje har koder for åpning.

Sameiet Quinta Polaris

Grønn angivelse av seksjonsnummer viser 1. etasje, blå viser 2. etasje.

Anlegget ligger ca. fem minutter gåtur fra kystlinjen, med flere nærtliggende, fine strender.

Adressen er: Rua Poco Gola, Alporchinhos, 8400-450 Porches.

Rua Poco Gola er gatenavnet. Gaten har nylig fått navn og er derfor ikke søkbar på Google Map eller GPS-enheter.

Alporchinhos er navnet på landsbyen hvor Quinta Polaris ligger (kan søkes på GPS). Landsbyen ligger like vest for den litt større byen Armação de Pêra.

Porches er område-/kommunenavnet.

Quinta Polaris betyr ”Det polare hus/Den polare eiendom”.

Alporchinhos ligger midt på Algarvekysten, ca. 40 minutter kjøretur vest for Faro.

Langs kystlinjen vestover fra Alporchinhos er store deler vakker klippekyst. Østover er store deler lange sandstrender og våtmarksområder. Landskapet er variert. Det er gode muligheter for vandreturer, sykkelturer, padling, strandliv, golf etc.

Sameiet administreres av en portugisisk «admnistrator» (Rui Marques). Eierne har valgt tre representanter og en vararepresentant blant eierne til å danne et «Eierutvalg» (EU) som skal være bindeledd mellom eierne og administrator. EU samhandler med administrator på vegne av eiergruppen.

Felleshus, resepsjon og kafeteria

Quinta Polaris er et condominium (sameie) hvor eierne har en del fellesfunksjoner. For å holde anlegget i god stand er det nødvendig at beboere og gjester tar vare på og holder fellesarealer rene og ryddige. Alle som bruker fellesarealer må derfor holde orden. I felleshuset finnes Resepsjon og kafeteria.

Resepsjonen er for tiden ikke betjent.

Kafeteria ligger i tilslutning til svømmebassenget. I sommermånedene, fra ca. midt i juni til ca. midt i august, er kafeteriaen vanligvis betjent og en kan en kjøpe enkel mat, is og forfriskninger.

Wi-Fi er tilgjengelig i kafeteria. Passord: polaris2020

Arealet i felleshuset kan bestilles og leies til sammenkomster av de som bor i sameiet. Leie avtales med driveren av kafeen. 

Felleshus med resepsjon og kafeteria
Basseng

Bassengområdet kan benyttes av eiere og beøkende. Før bruk av bassenget skal en dusje. Solkrem skal vaskes av huden. Se «Ordensregler for bassenget», som er slått opp på veggen ved dusj.

Solsenger ved bassenget er til felles bruk. De må rengjøres og settes på plass etter bruk. Solparasoller må slås sammen og plasseres slik at de ikke ødelegges av vær og vind. Badetøy, handduker, leker og søppel må tas med etter opphold i fellesarealer. Stoler skal settes i stabler og plasseres under soltak etter bruk.

Wi-Fi er tilgjengelig ved bassengområdet. Passord: polaris2020

Det finnes toalett og dusj, separat for damer og menn, knyttet til bassenget. Eiere og voksne besøkende oppfordres til å hindre at toalettene tilgrises av mindreårige barn som bruker fasilitetene.

Svømmebassenget
Tennisbane

Tennisbanen kan brukes av eiere og gjester. Banen kan brukes til tennis og badminton. Spilletid skal normalt ikke overstige 1,5t, men kan forlenges hvis ingen andre ønsker å anvende tennisbanen. Badmintonspillere må vike for tennisspillere. Ved bruk av banen kan kun sko som ikke setter merker på dekket brukes. Etter bruk skal banen ryddes. Tennisbanen skal ikke brukes til fotballspilling.

Tennisbanen
Fotballbane

En liten «fotballbane» på østsiden av tennisbanen kan benyttes til ballspill, badminton o.l. Det skal ikke spilles fotball på plenen i fellesarealet utenom fotballbanen, for å unngå slitasje på gresset. Unngå skade på hekker samt høye rop og støy under spilling.

Fotballbanen
Bocciabane

En bocciabane ligger mellom fotballbanen/tennisbanen og veien (sørlige delen av anlegget).

Tegning av eierseksjoner

Tegning av to- og treroms eierseksjoner.

Søppelhandtering

Søppel sorteres i biologisk-, plast-/metall-, glass- og restavfall, og legges i containere som er plassert utenfor anlegget. Det er ikke søppelcontainere inne på anlegget. Søppel som blir stående i leiligheten tiltrekker kakerlakker, maur og andre innsekter.

Bildekavalkade